Skip to content

TUOTE-VERO, TUOTE-MAKSU

joulukuu 5, 2011

Menin hetken mielijohteen mukaan ja tilasin vanhoihin laseihini uudet linssit. Kirjoitin tästä jo aiemmin ja jaksoin etsiä teille linkin!

Kaikki on oikeastaan vain ystävällisen, ihanan myyjän ansiota. Hän tutki lasejani, puhdisti ne muutamalla eri aineella ja totesi, että vian täytyy olla hionnassa. Ja kun mietin asiaa, se voi hyvin pitää paikkansakin; ostin lasit Eyeniltä (jota ei enää ole) kesällä, ja vasta talvella huomasin, että lasien pinta taittaa valot kummallisesti. Eihän kesällä ole katuvaloja, joista huomata valon vääristymistä, joten vika on hyvinkin voinut olla niissä alusta asti. (Lasit maksoivat viisikymppiä, joten en odottanutkaan laatua.)

Kysyin sitten, mitä uudet linssit maksaisivat. Myyjä otti laskukoneen ja laski, tulisiko minulle halvemmaksi ottaa linssit vai mennä tarjoukseen ja ostaa myös kehykset. Laskutoimitus todisti, että halvemmaksi tulee ostaa pelkät linssit vanhoihin kehyksiin. Ja niin minä tilasin ne (Silmäasemalta), vaikka olin päättänyt tilata tästedes linssini aina siitä yhdestä pikkuliikkeestä, jonka laseihin olen ollut tyytyväinen. Mutta se pikkuliike on 250 km päässä täältä. Tämä oli kätevää.

Eikä mene kuulemma kuin viikko.

Voisi sitä kai veronpalautuksensa huonompaankin käyttää kuin näkökykyyn.

Ostin samalla retkellä itselleni joululahjakirjan. Sen etsiminen ei ollut helppoa: Akateeminen on laittanut englanninkieliset pokkarit ainakin viiteen eri hyllyyn, joissa ei lue, minkä mukaan kirjat on jaoteltu. Etsin neljä hyllyä ja menin lopulta kysymään kassalta. Ja olihan se kirja siellä, viidennessä hyllyssä. Aargh.

(Minulla on nyt kaksi kirjaa jouluksi. Toinen on piilossa, etten lukisi sitä etukäteen, toinen möllöttää sohvalla ja kutsuu, kutsuu…)

 

From → Uncategorized

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. PÄIN PÄIVÄÄ « TUOTE

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s