Skip to content

MUKIT

joulukuu 17, 2011

Te luulette, että olen unohtanut projektini, jossa listaan kaikki omistamani esineet? Miten te sellaista voitte luulla! Jatkan tänään kiistanalaisesta aihepiiristä: listaan taloutemme mukit ja kupit! Tässä joutunen vähän tekemään kompromisseja; olen tähän asti listannut päättäväisesti vain sen, mitä itse tai yhteisesti omistamme (en mitään, mitä kulta omisti jo ennen kuin tapasimme), mutta mukit ovat jotenkin niin yhteistyneet ja aina kierrossa, että ne lienee pakko listata kaikki. Olisi tekopyhää tehdä toisin.

Varoitan teitä, tästä tule pidempi lista kuin luulette.

2 kpl pieniä Myyrä-mukeja (toisessa pieni särö, muttei mitään sellaista, minkä vuoksi se pitäisi poistaa käytöstä)

3 kpl Muumi-mukeja (neljäs on liimattuna kokoon, mutta sitä ei voi käyttää)

5 kpl isoja Myyrä-mukeja (mukeja on 4 erilaista, mutta koska yhden korva on liimattu, olen ostanut toisen samanlaisen)

6 kpl Anemone-mukeja (jostain syystä löydän niistä kuvia vain erilaisilta myyntisivustoilta!)

1 kpl punainen Kiina-aiheinen muki (jonka senkin korva on liimattu; opiskelija-aikoina käytin mukia kaulimena, ja korva katkesi, mikä suututti minua, koska rakastan mukia (liimausta tosin tuskin huomaa, se on hyvin liimattu); mukin jännittävään tarinaan tuli uusi käänne, kun kulta jätti sen työpaikkansa muutossa edellisen rakennuksen tiskikaappiin ”kun se oli rikkikin” ja jouduin pari viikkoa myöhemmin hiipimään hakemaan mukini takaisin sieltä)

1 kpl lasinen YogiTea-muki (sain sen vajaa viikko sitten kaupanpäällisiksi, ja otin vastaan, mikä lieni typerää, koska omistan jo niin paljon mukeja ja toisaalta koska muki painaa kuin synti)

1 kpl valtava muki, jossa painettuna vanha kahvimainos

1 kpl arabian valkoinen kahvikuppi (juuri sellainen, joita on aina huoltoasemilla (en ole varastanut sitä huoltoasemalta!))

3 kpl keltaoranssi kukikas kahvikuppi (ei mitään merkkiä; mummolan peruja; liian pieniä minkään juomiseen mutta tykkään niistä)

1 kpl emalinen muki, valkoinen jossa punainen sydän (ei voi käyttää minkään kuuman juomiseen, koska koko muki korvaa myöten kuumenee sata-asteiseksi saman tien; käytän mittana, koska muki on tasan 3 dl kokoinen)

1 kpl Donald Duck -muki, jonka kuvassa pukki lähestyy Aku Ankkaa sarvet tanassa (kynätelineenä)

1 kpl aito 60-luvun hippimuki, valkoinen jossa lukee violetilla Love (laavalamppumaisin kirjaimin) ja toisella puolella on suuri, violetti sydän (kynätelineenä; en ole koskaan uskaltanut käyttää mukia ettei se vahingossa hajoa (kuten voitte ylempää lukea, mukeillani on tapana hajota))

1 kpl ruskea portugalilainen muki kirpparilta; mukissa kaiverretut kuviot (kynätelineenä (jestas, että minulla on paljon kyniäkin, en kyllä haluaisi joutua listaamaan niitä!))

1 kpl Lapin-tuliaismuki, jossa kuva kahdesta riekosta (se oli kaksi vuotta kirjoittajakoulutuspaikan teemukinani, mutta toin sen kesällä kotiin)

2 kpl hyvin korkeita, kapeita, mustia mukeja, jotka ostin Norjasta pari vuotta sitten ja joissa tee pysyy tulisen kuumana 45 minuuttia

1 kpl valkoinen muki, johon ystävä joskus piirtänyt kuviota, mutta kuviot ovat miltei kokonaan lähteneet pesussa pois

4 kpl Iittalan glögimukeja (ne ovat oikeastaan laseja, joten meinasin unohtaa ne)

+ Pommina pohjalla Arabian kahvikuppisarja, joka on ollut jo vuosia pakattuna keittiön alakaapin pohjalle (en avaa sitä nytkään), jota ei voi käyttää koskaan (koska kukaan ei nykyään juo niin pienistä kupeista kahvia; pakotin kolme vuotta sitten synttärivieraani juomaan niistä, mutta osa otti siitä huolimatta mukin tiskikaapista) mutta jota ei voi heittää pois (koska se on perintö & lahja). En ole enää varma, onko kuppeja 12 vai 20, määrä kasvaa mielessäni vuosi vuodelta, kun raahaan laatikkoa muutoissa ja etsin sille riittävän suuren kaappitilan joka kodista. Mutta liikaa; aivan liikaa.

Taloudestamme löytyy myös 3 kuksaa ja yksi ruotsalainen taiteltava armeijamuki (joka on kätevämpi kuin luulisi; menee pieneen tilaan, on aina repussa mukana äkillisen teenjuontitarpeen tms. täyttämiseen).

Siinä se! Puolustuksekseni voin sanoa, että juomalaseja meillä ei ollut vuosiin lainkaan, kunnes aloimme saada niitäkin lahjaksi (kun olimme ensin saaneet mukeja ja kuppeja lahjaksi yli kaikkien mittapuiden), joten mukien määrä oli jotenkin perusteltu. Listaan lasit toisella kertaa.

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
  1. Seija permalink

    Olisitko kiinnostunut luopumaan anemone-mukeistasi, astiastoni kaipaisi juuri sellaisia

  2. Oi, en. Vaikka minulla on yli 30 mukia, olen hyvin, hyvin kiintynyt niihin kaikkiin. Erityisesti Anemoneihin, jotka olen saanut lahjaksi ihailtuani niitä lahjan antajan luona ensin vuosien ajan.

Trackbacks & Pingbacks

  1. LISÄÄ MUISTA « TUOTE

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s