Skip to content

SITÄ MITÄ EI TILAA, SAA

joulukuu 30, 2011

Tajusin, että kirjastossa voi digitoida VHS-kasetteja. Minulla on yli 15 vuotta kestäneestä tanssiurastani tasan yksi VHS, jonka sitten tänään digitoin. Katseltuani sen tajusin, että jossain on oltava toinen VHS, koska tässä ei ollut sitä, mitä luulin. Hienoa; olen varmaan heittänyt sen toisen roskiin kuvitellen, että siinä on esim. Michael Jacksonin musiikkivideoita (joita minulla oli varsin kattava kokoelma joskus). En edes uskalla arvata, mistä sitä voisi etsiä.

Nyt ahdistaa siis entistä enemmän, vaikka sainkin ensimmäistä kertaa noin 12 vuoteen katsella itseäni tanssimassa. Juuri näin tässä pitikin käydä!

Näissä tallennusasioissa pitäisi aina olla juuri ajoissa, muttei liian aikaisessa. Meidän perheessä kun kaikki menneisyys on tallennettu kaitafilmille. Kyllä, kaitafilmille. Aikoinaan niitä voi siirtää VHS-kasetille, mikä oli niin kallista, että siirsimme vain yhden kaitafilmin. Nythän se VHS-kasettikin on käyttökelvoton, koska kenelläkään ei ole enää videoita (voin tietysti digitoida sen kirjastossa!) Mutta kukahan digitoisi kaitafilmejä? Ja mihin hintaan? Siihen aikaan kun niitä siirrettiin VHS:lle, ei kenelläkään ollut DVD-soittimia, joten se tuntui nykyaikaiselta tallenteelta. Kuka näistä tietää, mikä säilyy ja mikä ei; historia on sattumaa.

Jestaksen veljet, siellä olisi minustakin varmaan jotain vauvafilmiä, jota olisi mahtava katsella. Puhumattakaan ajoista ennen syntymääni (minulla on vuosia kestänyt pakkomielle joihinkin kaitafilmeihin, joita en ole ikinä nähnyt. Ihan vain nimen perusteella. Olen monta kertaa ollut valmis varastamaan ne vanhempien luona käydessäni, mutta en uskalla lähettää niitä minnekään digitoitavaksi (onko se edes mahdollista?) koska ne ovat niin vanhoja, että ne todennäköisesti tuhoutuvat prosessissa).

Minulla nyt on pakkomielteitä, eikä vähiten vuosiin ennen syntymääni. Niissä piilee salaisuus, jonka niin moni muu on elänyt, mutta minä en, koska synnyin liian myöhään.

Mutta missä ihmeessä voi olla yksi eksynyt VHS-kasetti, jolla minä treenaan pari tuntia erästä koreografiaa?!

Pääni räjähtää. Pitää katsella Monty Pythonia hämmentämässä kissaa, että saan muuta ajateltavaa.

(Tämä on tietenkin taas näitä tehtäviä, joita pitää antaa alitajunnalle. Ajatella ennen nukkumaanmenoa sitä VHS-kasettia. Herätessään tietää, missä se on.)

PS Päivän tavoitteeni oli aikatauluttaa kevään opintojani. En kuitenkaan voi tehdä minkäänlaista opintosuunnitelmaa. Olen nimittäin puoli vuotta yrittänyt etsiä sellaista listaa, jossa olisi yliopiston, meidän laitoksemme, tämän lukuvuoden (tai minkä tahansa jakson) opetus merkitty siten, että tietäisin, minä päivinä on luentoja, missä ja mihin kellonaikaan. En ole löytänyt. Olen toki myös ajatellut kysyä joltakulta, mutta kysyminen on yliopistossa aina se viimeinen keino, johon kannattaa turvautua. Kysyjää heitetään ihmiseltä toiselle, kunnes pää menee sekaisin ja on vain alistuttava siihen, että kukaan ei tiedä.

(Kulta yritti ihan toisen yliopiston ihan toisen laitoksen tiimoilta selvittää tätä samaa asiaa; milloin ja missä ovat kevään luennot. Häntä pompotettiin viidelle eri ihmiselle, kunnes joku sanoi, että ainoa, joka tämän tietää, on opintokoordinaattori, jonka sähköpostiosoite on netissä. Netissä oli henkilön nimi muttei sähköpostiosoitetta. Mutta oli tai ei: miten voi olla mahdollista, että laitoksella on YKSI ihminen, joka tietää, milloin ja missä opetusta järjestetään? Eikö olisi hiukan kätevämpää kertoa tämä asia myös muille, esim. opiskelijoille?)

Valmistumiseni (se joka on takanapäin) vaikuttaa koko ajan suuremmalta ihmeeltä ja valmistumiseni (se joka on edessäpäin) yhä epätodennäköisemmältä.

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s