Skip to content

RESPIRO

maaliskuu 17, 2012

Heidi pohtii, mikä on hänen lempikahvilansa. Tämä on ollut elämässäni ajankohtainen kysymys siitä lähtien, kun vuonna 2005 muutin pois lempikahvilani läheisyydestä (no, se oli baari, mutta koska se aukesi aina klo 12, istuin siellä kaikki luentojen tyhjät välit neljän vuoden ajan). Sen jälkeen en ole löytänyt paikkaa, jossa kävisin niin usein, että se kahvi kaadettaisiin heti, kun astun ovesta sisään, kysymättä. Oi, se olisi kivaa!

Eilen kävin kullan kanssa hetken mielijohteesta kahvilassa kauppareissulla. Kahvila oli pieni, vain yksi pöytä, ja pöytään osui yhtä aikaa mies, joka kaikesta päätellen käy joka päivä siellä. Miten kivaa olisi, jos olisi sellainen paikka alle kilometrin päässä (asumme lähiössä, täällä ei ole mitään).

Aloin heti kaivata vakiopaikkaa! (Vakiopaikan saa vain sinnikkyydellä: kerta toisensa jälkeen on mentävä ja istuttava, vaikka aluksi kaikki tuntuu vieraalta.)

Minulla on muutama lempparipaikka, mutta niissä on aina ongelmansa. Kuten että teekupillinen maksaa lähes 3 euroa (ei voi käydä monta kertaa viikossa sellaisessa). Tai että kahvila aukeaa ko 15 (minä haluan päiväteeni puoliltapäivin). Tai että on liikaa väkeä, ja siten ahdistaa jäädä lukemaan kirjaa tai kirjoittamaan pariksi tunniksi.

Ehkä vika on minussa; vihaan olla tiellä ja aina kun vien tilaa yhtään mistään, tunnen olevani tiellä. Pitäisi opetella kahvila-asiakkaan mentaliteetti: olen maksanut, saan istua!

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
  1. Heidi permalink

    Tiedän kuuluvani eliittiin,sillä minun ei tarvitse miettiä, onko minulla varaa ostaa kahvikupillista. Yritän tässä sanoa, ettei aina ole ollut näin. Eräs sukulaiseni vihaa minua hyvän palkkani vuoksi. Hallissa on muuten yksi hyvin halpa kahvila, joka onkin aina täysi, pöytään ei voi jäädä istuskelemaan ihan huvin vuoksi vaan kahvi on juotava reippaasti.

  2. Tässä on myös mentaalinen ongelma. Silloin kun vielä istuin joka päivä kahviloissa, kahvi maksoi euron. Nyt, kun väliin on jäänyt vuosia, ja se teekuppi tosiaan maksaa 3 euroa, tuntuu järkyttävältä maksaa se joka päivä. Ei sillä, että kävisin joka päivä yhtään missään.

Trackbacks & Pingbacks

  1. Kulutusjuhla » Vaatimuksia vakiokahville mm. sopivat hinnat ja aukioloajat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s