Skip to content

PALKITON

heinäkuu 27, 2012

Olen aina vastustanut näkemystä, että sinnikkyys palkitaan (meille hoettiin tätä 3 vuotta kirjoittajakoulutuksessa). Kai nyt jokainen julkaissut kirjailija voi sanoa niin (koska juuri heidän sinnikkyytensä palkittiin). Sen sijaan kirjoittajaryhmiin ei kutsuta puhumaan niitä, jotka ovat sinnikkäästi 20 vuotta yrittäneet, mutta eivät ole saaneet käsikirjoituksiaan läpi (kirjoitin ”käsikirjoituskiaan”, mikä kuvaa elämääni muuten aika loistavasti).

Sinnikkyyteni eräällä alalla kuitenkin nyt ehkä palkitaan (ei kirjanjulkaisussa, älkää pelätkö/kadehtiko/katkeroituko/iloitko vielä!) Kirjoittamista, jollaisesta olen haaveillut vuosia.

Miksi hitossa se sinnikkyys sitten palkitaan vasta siinä vaiheessa, kun sinnikkyys on jo hajottanut käteni? Nyt ihan oikeasti joudun miettimään, otanko vastaan unelmatyöni vai podenko sen sijaan käsiäni. Tosi hienoa, hei. (Otan sen varmaan vastaan, koska muuten katuisin kovasti.)

Toinen työhön liittyvä asia: luulen, etten yleensä saa töitä, koska en osaa näyttää asiaankuuluvan innostuneelta & onnelliselta. Sanon kyllä, että hienoa, juuri tällaista olen aina halunnut tehdä, mutten repeä sen suurempiin ilonkiljahduksiin. Innostus on kuulemma pääsyy palkata ihminen (opin tämän eräässä työnhakuseminaarissa talvella), joten innostusta pitäisi varmaan opetella näyttämään.

Vähän samaan kategoriaan menee yksi viimeaikainen FB-keskustelu siitä, että jos ei lääkärissä suunnilleen kieri lattialla tuskissaan, lääkäri ei usko, että sattuu. Jos sanoo, että sattuu, se ei vielä riitä. (Sanon: en ole voinut pitää kynää kädessä yli puoleen vuoteen, ja koska kirjoitan työkseni, se on vähän hankalaa.)

Saksalainen ystäväni saa aina iloa siitä, miten suomalainen innostuu: sanomalla hm vähän eri tavalla kun lannistuessaan: hm.

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s