Skip to content

RÄHJÄHDYS

joulukuu 2, 2012

Puhuin erään tanssiystäväni kanssa siitä, miten mahdotonta on aloittaa tanssiminen uudelleen, kun ensin on tanssinut 5-vuotiaasta yli 20-vuotiaaksi ja sitten jättänyt koko touhun noin kymmeneksi vuodeksi. Miten mennä tanssitunneille tuntematta

a) silkkaa surua siitä, ettei osaa enää sitä mitä osasi

b) sokaisevaa kunnianhimoa saavuttaa uudelleen se mahdoton taso, jolla joskus oli

c) häpeää omasta kyvyttömyydestä

d) jotakin yhtä suurta, mutta ennustamatonta tuskaa?

Miten tehdä harrastus jostakin, mikä oli koko elämä (yhä yli puolet elämästäni, vaikka tämä totaalinen tauko on kestänyt jo 11 tai 12 vuotta)? Ja kuitenkin, suurin osa minusta kaipaa tanssimista niin kuin kaivataan rakkaita ihmisiä kun heitä ei ole nähnyt vuosiin. Unelmoin siitä tunteesta, että ruumis muistaa pitkän, pitkän liikesarjan ja minä saan kulkea sen mukana.

Olenkin päättänyt kohdata pelkoni ja mennä tanssitunneille. Mutta minne? Sehän on seuraava kysymys: minne voi mennä, kun ei kykene mihinkään, jalka ei nouse, ei ole ponnistusvoimaa eivätkä vanhat treeniasutkaan mahdu enää päälle? Työväenopistoon? Miltä se tuntuisi? Tehdäänkö siellä edes pitkiä koreografioita vai keskitytäänkö liikkeiden tekniseen suorittamiseen?

Entä, jos alan itkeä kesken tunnin?

Ja mitä minun pitäisi tanssia? Balettiako, joka tuntuu yhtä tutulta kuin hengittäminen, mutta jossa hajotan yliliikkuvat niveleni? Vai jotakin muuta, afrikkalaista tanssiako, jota rakastin 18-vuotiaana eniten? Miten käydään vain yhden tanssilajin tunneilla vain kerran viikossa? Mikä tanssilaji valitaan?

En tiedä alkaako mikään ryhmä keväällä. Ehkä mietin tätä ensi syksyyn asti, ja ilmoittaudun johonkin työväenopiston ryhmään. Halpaan, ettei mene paljon rahaa hukkaan, jos en haluakaan tanssia kun näen itseni salin peilissä.

 

 

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s