Skip to content

TUNNEMINÄ

heinäkuu 8, 2013

Kuuntelemisen kykyni ei ole vielä ihan täydellinen; kun kylässä on ihminen, joka puhuu aamusta iltaan, pakenen välillä huoneesta. Jostain syystä tunnen tällaisia ihmisiä (poikkeuksetta he ovat miehiä). Puhujan äänestä kuulee, millä kohdalla sillä lakkaa olemasta merkitystä, kuunteleeko joku. Silloin lähden toiseen huoneeseen.

Tuntuu, että sohvasurffaaminen kasvaa lähivuosina liian suureksi toimiakseen. Ihmiset suurissa kaupungeissa valittavat jo nyt saavansa satoja sohvapyyntöjä päivässä. Kun sähköpostit tukkeutuvat pyynnöistä, kukaan ei enää saa/tarjoa kenellekään sohvaa. Kohta järjestelmä kaatuu mahdottomuuteensa.

Eipähän sitten tarvitse verottajan pohtia suhtautumistaan tähän toimintaan.

Minusta on uskomatonta, että jotkut kirjoittajat kirjoittavat joka päivä monta tuntia. Minä kirjoitan ehkä parina päivänä kuukaudessa muutaman tunnin, ja silti minulla on tekstejä riesaksi asti. Jos kirjoittaisin 3 tuntia päivässä, saisin vuodessa valmiiksi kymmenen runokokoelmaa (joita kukaan ei julkaise, joten miksi kirjoittaa?) Toisaalta kirjoittaminen on minulle enemmänkin ajattelemista ja kävelemistä ja teenjuontia kuin istumista kynä kädessä. Lopulta, kun kaikki on mielessäni valmiiksi kirjoitettuna, istun alas ja kirjoitan pari tuntia, ja parin viikon ajatukset pääsevät paperille.

(Silti vähän kadehdin niitä, jotka kirjoittavat monta tuntia joka päivä! Kuulostaisi niin hienolta laittaa FB:iin ”kirjoitin tänään koko illan!”-tyyppisiä päivityksiä.)

Kerouac yritti kirjoittaa elämästään talteen kaiken. Jos minä tekisin saman, tuloksena olisi vain päivittäisiä pikkutarkkoja kuvauksia teelajin valinnasta ja liikaa puhuvien ihmisten välttelemisestä (ei mitään bussimatkoja halki Amerikan mantereen, kuten K:lla).

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s