Skip to content

LAKI

elokuu 26, 2013

Kirjoitan pää höyryten esseetä yliopistoon (lupasin kaksi esseetä kesän aikana. kirjoitin ekan toukokuussa, ja ajattelin että tässähän on aikaa ylettömästi. aloitin toisen viime viikolla). Itsensä plagiointi on kiellettyä, ja yliopisto suhtautuu vilppiin vakavasti. Yritän ajatella asioista ihan eri tavalla kuin 9 vuotta sitten, kun tentin samaa kirjaa. Vahingossa saatan kyllä plagioida itseäni (ehkä minut sitten potkitaan ulos tästä epätoivon kierteestä, joka yliopisto on).

Olen katsellut Siltaa, koska kaikki kehuvat sitä, mutten vieläkään tajua miten se eroaa kaikista muista rikossarjoista (paitsi että siinä puhutaan ruotsia ja tanskaa, mikä on riittävä syy katsella tietysti ihan mitä tahansa). Tai no, pidän sen tanskalaisen poliisin (jonka nimeä en edes tiedä, vaikka olen katsellut jokaisen osan) tavasta naurahdella itsekseen.

Olemme saaneet niin paljon omenoita, että pohdimme pakastimen ostamista. Tosi ekologista tämä säilöntä! (Miksei kerrostaloissa enää ole sellaisia vanhoja kunnon kylmäkellareita? Meillä se tulisi syksyisin hienosti täyteen marjoja ja hilloja ja sieniä, jotka nyt pitää jättää metsään, koska mihinkään niitä ei mahdu säilömään?) Ei tee mieli ostaa pakastinta. Ostaminen on aina paha juttu, elektroniikan ostaminen megapaha. Ajattelen lapsiorjia metallikaivoksissa, ja että onko se syksyn omenoiden säilöminen tärkeämpää kuin niiden lasten elämä. No ei ole, prkl, jätetään omenat homehtumaan.

Kulta alkoi opiskella. Olen niin tottunut siihen, että työssäkäyntiaikaan koti on yksin minun työhuoneeni, että kun kulta pamahtaa yliopistolta kotiin klo 12, saan slaagin. Miten kaksi ihmistä voi kirjoittaa esseetä kotona yhtä aikaa? Ei mitenkään. Minä vaadin vähintään 8 tuntia päivässä puhdasta työrauhaa.

Prkl, pitääkö tässä vanhan koiran oppia uusia tapoja?

Mainokset

From → Uncategorized

7 kommenttia
 1. Ei napannut Silta minuakaan. Ruotsikaan ei vetoa, tanska sentään vähän. Ei kuitenkaan läheskään tarpeeksi että olisin ensimmäistä jaksoa enempää jaksanut. Liian hidastempoista, liikaa ihmisjahkailuja. ”Oo! Tämä on tämmöinen ihminen ja tuo on tuommoinen!” Ei kiinnosta pätkän vertaa!

 2. Zepa permalink

  Kamoooooon, onhan Saga nyt ihan erilainen kuin moni muu poliisisankaritar! Musta Silta on kiinnostavinta pitkään aikaan! Pohjoismaalaiset alkaa osata. Jipii!

 3. No joo, onhan se Saga aika viihdyttävä. Harvoin sarjoissa kohtaa naishenkilöitä, joista kiinnostuu niin että jaksaa katsoa seuraavankin jakson.

  Minusta on liikuttavaa, että skandinaavit voivat puhua keskenään tuollaista yleisruotsia/-tanskaa ja ymmärtää toisiaan. Olen aina kauhean onnellinen siitä, että osaan ruotsia (muuten tämä hukkaperä-Suomi olisi kyllä vielä enemmän hukkaperä). Onni oli pakkoruotsi koulussa.

  • Mustakin on erityisen kivaa se, että ne ymmärtää toisiaan :-) Harvassa sarjassa tai missään käypi näin vaan, että kaksi eri kieltä toimii kuin yksi kieli, eikö?

   Olin lapsena asiakaspalvelujutuissa jossa kävi paljon ulkkareita. Kerran tuumasin yksille, joita palvelun ruotsiksi, että jännä toi teidän murre, mistä päin Ruotsii ootte. Sanoivat olevansa norjalaisia. No, ei ollut niin iso ero että ois haitannut kommunikointii :-D

 4. Niin ja ilman Sagaa se miespuolinenkaan poliisi ei olisi niin kiinnostava. Se ihmissuhde on hyvin kirjoitettu. (Mikä sen nimi on? Martin?)

 5. Tack! Minä en pärjäisi tanskalaisten kanssa – en koskaan opi lausumaan oikein edes saksalaisen ystäväni nimeä, vaikka se on vielä helppo tanskalaisiin äänteisiin verrattuna (vaikka luulisi, että venäjän seitsemän ässää ovat suomalaiselle vaikenta maailmassa, minusta saksalainen ärrä on paljon vaikeampi).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s