Skip to content

MUUT NIMEÄVÄT MEIDÄT

maaliskuu 2, 2014

Jos olisi tarpeeksi rohkeutta, nimeäisin itse itseni. Olisin (ainakin joinakin päivinä) runoilija. Sen sijaan ajattelen sen olevan arvonimi, joka tulee muilta. En siis nimeä itseäni itse, vaan olen mitä milloinkin, ulkopuolelta annettua.

Työ nimeää meidät. Olemme se, mitä teemme työksemme.

Unissani kaipuu jonnekin pois on saanut Tardiksen muodon. Juoksen kohti Tardista, mutta se katoaa ennen kuin ehdin ovesta sisään. (Joskus ehdin, ja tiedän, että tästedes olen aina onnellinen.)

Kun muutimme nykyiseen asuntoomme, ensimmäistä kertaa ajattelin, että tässä asumme pitkään. Olemme asuneet reilun vuoden, ja kaupunki kaavoitti ikkunamme eteen kerrostaloja (rakentaminen alkanee ensi vuonna). En kestäisi katsella, miten kaikki rakkaat puuni kaadetaan (tuo pyhä jättiläishaapa, jonka latvassa varikset istuvat). On lähdettävä pois.

(En kestäisi sitä rakennusmeteliäkään, suoraan ikkunan edessä, yritän sentään tehdä töitä kotona.) (Enkä kestäisi sen jälkeen asua talossa, jonka ikkunasta näkyy vain toinen talo, ei ilmaa jota hengittää.)

Joskus tuntuu kuin minut olisi tuomittu tähän, etten koskaan tule löytämään pysyvää kotia. (Höpönlöpön. Olen vain nirso. Monelle kelpaa betonilähiö, ikkunat joista näkyy vain parkkipaikkoja.)

Olen luonut hämmästyttävän, pysyvän kiintymyssuhteen ystäväni poikiin. Olen aina kuvitellut, että aivoistani puuttuu se osa, jolla kiinnytään lapsiin. En oikein ymmärrä sitä, mitä ihmiset tuntevat lapsia kohtaan. Okei, vauvojen viattomuus saa minut itkemään (koska he tulevat vielä pakotetuiksi ulos viattomuudestaan) ja tuttujen lasten kanssa on joskus kiva touhuta ja tietenkin toivon heidän elämäänsä hyvää. Mutta se, että lapsia kohtaan pitäisi automaattisesti tuntea jotakin riippumatta siitä, keitä he ovat. En tiedä.

 

 

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s