Skip to content

ODOTA

marraskuu 4, 2014

Olen saanut jonkinlaisen alkavan korvatulehduksen toiseen korvaan. Ja miksi: koska erehdyin kerran käyttämään niitä apteekin myymiä korvatulppia (muotoa kuusipuu)! Tiesin, että ne ovat liian suuret ja kivikovat, ja silti käytin niitä vähän aikaa, ja ne hajottivat korvakäytävän. Näin kävi viimeksikin, kun kokeilin niitä (huhtikuussa). Että olisiko jo aika heittää ne pois?

Apteekissa valitukseni huonoista korvatulpista on poikinut ehdotuksen mennä ostamaan tulpat musiikkiliikkeestä. En ole uskaltanut mennä – viimeksi kun kävin musiikkiliikkeessä (2001), minut naurettiin sieltä ulos. Musiikkiiliikkeeseen ei ole asiallista mennä, ellei pukeudu mustiin ja koesoita viittätoista sähkökitaraa.

Ehkä vielä joskus uskallan.

Tässä viime aikoina olen hoidellut yhden vanhan puun suojelua. Viereiselle tontille on kaavoitettu kerrostaloja, ja vanhan poppelin kohtalo alkoi pelottaa minua. Tapasin puun kuntotarkastajan ja kävin tutkimassa alueen kaavoja ja lähestyin ympäristösuunnittelua ja alueen arkkitehtia, ja lopputulos oli (yllätyksekseni), että arkkitehti merkitsi puun kaavaan tärkeäksi maisemapuuksi, jota ei pidä kaataa. Katsotaan, miten käy, mutta jo tämä oli voitto a) koska anomukseni ei kadonnut byrokratiaan b) koska kansalaista kuunneltiin.

Koko projektista tuli tunne, että suunnittelijat ja arkkitehdit oikeasti tahtovat kuulla alueen asukkaiden toiveita, ja kun joku kerrankin toivoo jotakin, se toteutetaan riemulla. Kaupungin työntekijät hämmästelivät, ettei taloyhtiössämme ole järjestetty mitään kaavan esittelyä asukkaille, mutta eihän mikään taloyhtiö tee mitään sellaista (koska ei ole pakko ja ketä kiinnostaa).

Katselen puutani pimenevässä illassa. Sinä päivänä, kun muutimme tähän, näin sen lumisessa maisemassa ja tulin välittömästi niin onnelliseksi, että oli vaikea hengittää. Tunnen sitä samaa nyt, kun tein sen puolesta sen minkä voin. Kävi miten kävi.

(Poppeliepisodi todistaa taas, että minulla pitäisi olla oma piha, josta kukaan ei kaada puita ellen itse niitä kaada. Olenkin vähän harmitellut sitä, että on pakko ostaa talo, että saa oman pihan.)

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s