Skip to content

TUOTA

marraskuu 26, 2014

Maanantaisessa yiquanissa (= seisomismeditaatiota) kiersi lista, johon sai laittaa nimen, jos jatkaa keväällä. En laittanut nimeä, koska en tunnin jälkeen enää pysty pitämään kynää kädessä. Muutenkin harrastus on ollut aika vaikea. Tosi vaikea. Ensin odotin kuukausia, että tunnilla saisi liikkua (siellä saa vain seistä), ja kun viimein meille opetettiin ensimmäinen liike, se oli liian vaikea. En osannut sitä, mieluummin vain seisoin.

Jotenkin kuitenkin tuntuu, että siellä pitäisi edelleen jatkaa. Sen huomaa siitä, että raivoni ei ole vielä laantunut. On edelleen asioita, jotka saavat minut suunattoman vihaiseksi. Se, etteivät hartiani rentoudu. Se, että jalat kramppaavat. Se, etten edisty yhtään. (Okei, viimeksi jalat eivät enää krampanneet koko ajan. Mutta sitten opettaja käskikin seistä varpailla, ja johan kramppasi.)

Olen pitkään kaivannut jotakin, mikä kokemuksellisesti vastasi klassista balettia (baletti ei varmaankaan enää vastaisi; en ole enää yhtään niin notkea tai voimakas, että voisin antautua baletille kuten nuorena). Olen kokeillut vaikka mitä. Taijin pitkä koreografia miellyttää minua siksi, että siinä on paljon muistettavaa, mutta sen lempeys on jotakin ihan muuta kuin baletin. Tämä yiquan taas ei liiku lainkaan, mutta tässä on samaa julmuutta on oman ruumiin jokaisen solun tuntemusta kuin tanssissa. Ei voi seistä tuntia liikkumatta ilman, että oppii tietämään, miten oma vartalo toimii.

Pidän siitä. Ja se saa minut raivon valtaan.

 

Mainokset
One Comment
  1. Itse harrastan olemista. Vapaa kaartelu täyttää sydäntä, pakotettu muotissa oleilu vaatii sarkasmia ja mustaa jätti vahvaa huumoria.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s