Skip to content

TAAS SE PÄIVÄ KUN

elokuu 8, 2016

Tänään olen vähän kateellinen niille, joilla alkaa opiskelu tai työ loman jälkeen. Alkaa minullakin, mutta ei se tarkoita, että tapaisin ketään; kirjoitan yksin kotona.

Olen saanut parin vuoden aikana muutaman viestin menneisyyden ihmisiltä, joissa he pyytävät anteeksi jotain, mikä on tapahtunut 15-20 vuotta sitten. Olen ollut joka kerta vähän tolaltani, ensimmäinen ajatukseni on ollut, että nyt toi tyyppi suunnittelee itsemurhaa (tosin se lähi-ihminen, joka teki itsemurhan joku aika sitten, ei lähetellyt tällaisia viestejä. silti siitä jäi kammo).

Olen itsekin melkein lähettänyt samankaltaisen viestin eräälle entiselle kämppikselle (itse asiassa elämäni ensimmäiselle kämppikselle), mutta tietäen, miten omituista on yrittää vastata viestiin jotain, en ole lähettänyt.

Itsehän en siis ole edes muistanut näitä tapahtumia, joiden vuoksi jotkut ovat ajautuneet anteeksipyyntöön 20 vuotta myöhemmin. En ilmeisesti ole kaunaa kantavaa tyyppiä, mutta minusta nyt ihan oikeasti vain kukaan neljääkymmentä lähestyvä ei voi olla vastuussa siitä, mitä teki lukioikäisenä. Siinä iässä kaikki vain yrittävät selvitä hengissä. Meissä ei ole edes enää yhtään samoja soluja (okei, hermosoluja voi olla).

Noin ylipäätään ihmettelen, miten maailma toimii yhtään. Kaikki ihmiset viettävät suuren osan elämästään henkisesti murtuneina milloin kenenkin läheisen kuoleman tai konkurssin tai minkä ikinä takia. Miten meistä kukaan pystyy mihinkään? Kokonaisuuden kannalta voisi olla hyvä edes antaa itselleen anteeksi asioita, joita teki alle kaksikymppisenä. Siitä voisi aloittaa.

 

 

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s