Skip to content

TEESTÄ JA TEISTÄ

lokakuu 2, 2016

Tästä enemmän teeblogissa, mutta ostin perjantaina itselleni gaiwanin. Se on perinteinen haudutusastia, johon teelehdet laitetaan lillumaan (voi, miten kaunis verbi) veteen ja niitä haudutetaan aina uudelleen, noin 15-30 sekuntia/haudutus. Minun gaiwanini on vajaan desilitran kokoinen, joten sitä saa täytellä vähän väliä.

Yritän aina harkita jokaisen ostoksen tarkkaan, oli se mikä tahansa. Nytkin mietin viikkokausia, olisiko tämä ostos jotenkin perusteltavissa. Sitten tajusin, etten ole varsinaisesti ostamassa astiaa vaan teenhaudutustavan. (Ja se, että astia on varsin pieni ja mahtuu kaappiin, oli plussaa.)

Synninpäästönä poistin kaapista kaksi teepannua: savisen, jonka yksi sukulainen osti minulle joskus kirpparilta (se on kaunis, mutta elämäni on rajallinen, enkä tarvitse kuutta tai seitsemää teepannua) sekä yhden posliinisen, jonka itse toheloin rikki siten, että se pissii ärsyttävästi, kun siitä kaataa. Muuten se on ehjä, mutta eihän kukaan huoli pannua, jonka nokassa on lohkeama.

Mitä siis tehdä sille? Ajattelin istuttaa siihen jonkin kasvin. Teepannun seuraava elämä. (Ehkä ostan teepuun siemenen, ainakin pannussa voisi olla taikaa, jolla se kasvaa.)

Nyt kirjoitan taas vain teestä!

Pari päivää sitten eräs tuore runoilija kutsui minua idolikseen. Tämä on syytä mainita, koska muistin taas, miksi on taisteltava, että saa ne omat kirjansa julki: tulee uusia ihmisiä ja uusia kirjoittajia, ja yhtä paljon kuin jotkut minua ennen ovat minulle tärkeitä esimerkkejä, olen itse sitä joillekin tuleville. Se on huima ajatus, enkä yhden kirjan jälkeen vielä usko saavuttaneeni mitään asemaa, mutta ensimmäistä kertaa koin olevani osa jotakin jatkumoa.

Ja siksi on kestettävä kaikki turhautumisen hetket. Jossakin voi olla joku, joka ei jaksaisi/uskaltaisi/uskoisi itseensä, ellei sattuisi lukemaan juuri sitä, mitä minäkin olen ajatellut välillä lopettaa kesken ja jättää pöytälaatikkoon.

 

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s