Skip to content

VÄLTEL

helmikuu 20, 2017

Pidän maanantaivapaata. Viime viikolla en ollut hetkeäkään paikoillani, en ehtinyt tehdä mitään, hajosin. Tänään kokoan itseni.

Viikkoon sisältyi kyllä kaikkea mukavaa, kuten liian monta kirjallisuustapahtumaa sekä se, että sain yhden uuden, pitkäkestoisen (en voi kirjoittaa työnantaja, koska kukaan ei osta kirjoittajan työaikaa vaan maksaa palkkioita teksteistä, ööö) tekstienostajan itselleni.

Olen ansainnut maanantaivapaan.

Viikonloppuna kävin vanhempieni luona, ja se sukupolvi kyllä hämmentää aina. Tämä ei siis liity vain vanhempiini vaan myös kullan vanhempiin ja ties keihin. Aina kun menee käymään, joutuu tyrkyttämisen kohteeksi. Vanhempieni luona minua odottaa aina vähintään kassillinen tavaroita, jotka annetaan minulle. Joka kerta. Pyrin käymään siellä sen verran harvoin, etten joudu ihan viikottain tuomaan kotiini kassillista tavaraa. Kävisin todennäköisesti muuten useammin.

Ruokaakin tyrkytetään. Ja herkkuja. Vaikka sanoisin vuodesta toiseen, etten oikein syö pullaa tms., sitä on esillä kymmentä sorttia. Otan yhtä tai kahta. Tämä korostuu kullan vanhempien luona vielä enemmän; sieltä ei pääse kotiin ilman, että ottaa 2-3 kassillista ruokaa ja leivonnaisia mukaan.

Olemme aikuisia ihmisiä, teemme itse ruokamme, syömme mielellämme terveellisesti. Siitä huolimatta meidät lastataan sokeri-ym. kuormaan joka kerta kun käymme yhtään missään kylässä.

Olen niin kyllästynyt tähän, ettei mitään rajaa. Kieltäytyminen ei auta, sillä vaikka kuinka järjestelmällisesti kieltäydyn ottamasta mitään, seuraavalla keralla taas tyrkytetään.

Muistan vielä ajan, jolloin kieltäytyminen tepsi. Olin silloin 16-vuotias (eli siitä on ikuisuus). Kieltäydyin leivonnaisista joka kerta, kunnes kotiimme alettiin ostaa aina pullia tms. vain kolme kappaletta. Minulle ei enää ostettu sitä omaa, jota en koskaan syönyt. Tunsin voittaneeni. Sittemmin tilanne on lipsahtanut toiseen äärilaitaan.

Olen hyväksynyt sen, että heidän sukupolvensa nyt vain on tällainen.

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s